Over ons

Onze profielen en onderdelen worden verwerkt tot screens, rolluiken en rolpoorten. We zien ze echter graag als meer dan een product op zich. Ze helpen je om je thuis of werkplek af te schermen en creëren veilige en comfortabele leefruimtes.

Al 50 jaar zijn we een toonaangevende specialist in de productie van aluminium- en kunststofprofielen. 
Het ruime gamma wordt verwerkt in kwalitatieve producten met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen.
We vertrouwen daarbij op onze jarenlange ervaring en fundamentele waarden als kwaliteit, klantgerichtheid en een dynamische en nuchtere benadering. 

“In 1973 zijn we gestart met plaatwerk en kunststofprofielen, later kwamen daar afgewerkte pvc-rolluiken bij. Ons productgamma is door de jaren meegegroeid met de markt, maar service en menselijk contact zijn altijd ons succes geweest.”

Jean-Pierre Suys
Oprichter SUYS
“Al jaar en dag zijn we een gekende speler op de markt van kunststof- en aluminiumverwerking, waarbij de profielen verwerkt worden tot rolluiken en rolpoorten. We richten ons ook op de zonweringsmarkt met een uitgebreid gamma screens. We doen alles nog steeds in eigen beheer, 100% Belgisch is iets waar we al 50 jaar echt trots op zijn.”

Thibaut Suys
CEO SUYS

Op 1 september 2023 werden we SUYS

Waar onze bedrijfsnaam voorheen Building Plastics en BUILDING SHUTTERS was.
Met de algemeen dalende tendens van het aandeel van PVC in de markt, vertegenwoordigde de term ‘Plastics’ in de bedrijfsnaam onze hoofdactiviteit niet meer. Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van ons familiebedrijf, besloten we verder te gaan onder de naam 'SUYS'.

What’s in a name?

Nog belangrijker dan een passende naam, zijn de waarden die we als bedrijf voorop stellen.

Vakmanschap
Kwaliteit is geen loos begrip bij ons. We hanteren steeds de hoogste kwaliteitsnormen en blijven daarom investeren in onderzoek en ontwikkeling. We vertrouwen op een jarenlange expertise en werken met toewijding aan onze oerbelgische producten.
En we verwachten ook niet minder van onze verkooppunten en onze partners.
No-nonsense aanpak
Bij SUYS zetten we in op comfort, design, privacy en energiezuinigheid, én we hanteren daarvoor een eerlijke, nuchtere prijszetting.
Een goede verhouding tussen prijs-kwaliteit, dat is onze ondubbelzinnige aanpak.
Persoonlijke benadering
Op onze Belgische thuismarkt, verkopen we zelf afgewerkte producten op maat. Hiervoor werken we samen met een netwerk van betrouwbare verkooppunten. Opgeleid en ervaren om de eindconsument bij te staan met persoonlijk advies en een antwoord op al hun vragen.

In alle andere landen beperkt onze verkoop zich tot profielen en onderdelen. Aan onze professionele klanten bieden we eerstelijnssupport om van hen de perfecte ambassadeurs te maken voor onze producten.

Persoonlijke service, daar draait het om.
Duurzaamheid
We doen er alles aan om jaren van onbezorgd genieten te garanderen en streven ernaar om duurzame producten te creëren met een lange levensduur.

Duurzaamheid is een belangrijke waarde, niet alleen voor onze producten maar voor de gehele organisatie.

Zo is het dak van onze vestiging in Nokere volledig bedekt met zonnepanelen om zelf in stroom te kunnen voorzien en we investeerden in een 100% groene lakkerij waarbij bijvoorbeeld geen chemische additieven nodig zijn.