Building Shutters wordt SUYS

We zijn al sinds 1973 een familiebedrijf en een toonaangevende speler op de markt van rolluiken en zonwering. “We zijn trots om een gouden jubileum te kunnen vieren met de tweede generatie van de familie Suys aan het roer,” vertelt marketing verantwoordelijke Femke Desmet. “En SUYS is een bondige, krachtige, doch familiaire naam. Wat helemaal overeenstemt met onze persoonlijke en no-nonsense aanpak. Deze naamswijziging is onderdeel van een merktransitie waarbij we onze naamsbekendheid en onze slagkracht als familiebedrijf willen verhogen.”

50 jaar comfort, veiligheid en duurzaamheid
Een halve eeuw geleden richtte Jean-Pierre Suys Building Plastics op in Waregem. Er werd gestart met kunststof plaatwerk en profielen, en afgewerkte PVC-rolluiken. Door de jaren is het productgamma meegegroeid met de markt en werd het aandeel van aluminium profielen groter. Het aanbod werd uitgebreid met rolpoorten, screens en gevelbekleding. Kwalitatieve producten steeds met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen. 
Plastics was al lang niet meer representatief voor de duurzame producten die we aanbieden,” vertelt Thibaut Suys. “Jaren geleden werd het bedrijf daarom BUILDING SHUTTERS. We zijn specialist in de productie van aluminium- en kunststofprofielen voor shutters. En we maken ook de afgewerkte rolluiken, screens en rolpoorten van A tot Z in eigen beheer, én in België. Iets waar we al 50 jaar terecht trots op zijn.”

50 jaar ondernemerschap en vooruitgang
Wat begon in een klein fabriekspand in het centrum van Waregem, groeit nu verder in een productiehal van 41.000 m² in Nokere. De groei ging gestaag, BUILDING SHUTTERS zat tussenin nog op 2 andere locaties voor zich in 2006 in Nokere te vestigen. “We hebben hier nog wat uitbreidingsmogelijkheden en ook op de lange termijn zijn er enkele opties die we achter de hand hebben,” vertelt Thibaut Suys. “We zien nog veel groeipotentieel, investeren volop in de toekomst en streven ernaar dit op een duurzame manier te doen.” Bij BUILDING zijn ze op dat vlak altijd een voortrekker geweest, het dak van hun bedrijfspand ligt bijvoorbeeld al sinds 2009 bezaaid met 4.500 zonnepanelen. “We maken niet alleen duurzame producten die bijdragen aan een lager energieverbruik, we investeren zelf continu in de realisatie van zelfvoorzienende faciliteiten en een milieuvriendelijk en low-energie productieproces. Het is onze overtuiging dat ‘duurzaam doen’ geen nieuwe trend is, maar wel een fundament binnen ondernemen.”

Wij zijn SUYS
BUILDING SHUTTERS zal dus vanaf heden SUYS heten, en daar zit wel wat denkwerk achter. “Als bedrijf opereren we volgens een aantal waarden, zoals onze Vlaamse nuchterheid, persoonlijke service, sustainability en vakmanschap,” vertelt Femke Desmet. “It’s all about passion, is de slagzin die het allemaal omvat. Het weerspiegelt onze jarenlange expertise, onze oerbelgische producten en onze toegewijde medewerkers. Hiermee benadrukken we de passie die we als familiebedrijf al decennialang uitdragen, wij zijn SUYS,” bekrachtigt Femke Desmet. “En onze nieuwe naam is kort en duidelijk, het straalt vertrouwen uit voor de toekomst. De rebranding naar SUYS moet ons toestaan om ons als merk sterker te positioneren en een breder doelpubliek aan te spreken,” besluit Femke Desmet.
Ook de look & feel van de nieuwe identiteit blijkt eenvoudig en to the point. De gekende blauw/grijs-combinatie wordt vervangen door een huisstijl in strak zwart en opvallend rood.  “Een heel bewuste keuze,” haakt Femke Desmet in. “Net zoals bij de naam, gaan we bij het design evenzeer voor overtuigende en energieke kleuren. Het plaatje klopt.”

Zin om onderdeel te worden van dit succesverhaal? Bekijk onze openstaande vacatures

Ben je op zoek naar screens, rolluiken, rolpoorten of aluminium gevelbekleding? Bekijk onze producten of vind een SUYS verdeler in jouw buurt