Hoe screens zonwering schoonmaken?

Het hele jaar door krijgen je screens veel te verduren: sneeuw, regen, wind en hitte. Ze hangen aan de buitenkant van je raam en kunnen dus behoorlijk vuil worden. Je zonnescreens of verduisterende screens af en toe proper maken is dus zeker niet overbodig. Door je screens goed te onderhouden, zien ze er niet alleen proper uit. Goed onderhoud zorgt ook voor een langere levensduur van je screens.

Hoe vaak moet ik mijn screens reinigen?

Onderhoud jouw screens “als een goede huisvader” is de regel. In de meeste gevallen, in een landelijke of licht verstedelijkte zone, volstaat 1 à 2 keer per jaar schoonmaken. In een industriële omgeving zijn 3 onderhoudsbeurten noodzakelijk, terwijl we adviseren dit nog frequenter te doen in sterk vervuilde gebieden of aan zee. 

Op welke manier maak ik mijn screens schoon?

  • De kast, geleiders en onderlat worden best schoongemaakt met een zachte spons of doek, lauw water en niet-agressieve schoonmaakproducten. Schuursponsjes en een reiniging onder hoge druk worden ten stelligste afgeraden en zullen schade toebrengen aan het product. 
  • Een screendoek is van nature rotvrij en speciaal behandeld om vervuiling te vertragen. Maar ook het doek dient bij regelmaat gereinigd te worden met een zachte spons of borstel en lauw water. Gebruik nooit hoge druk, detergenten of chemische producten!

Gouden tips

  • Vermijd schimmelvorming door het doek niet op te rollen wanneer het vochtig is. Laat het doek steeds goed drogen na een schoonmaakbeurt of regenbui. 
  • Het gebruik van je zonwering is niet aangewezen bij vriestemperaturen. Door aanhoudende vorst kan het doek bevriezen, wat zorgt voor schade bij het op- of ontrollen van het doek. Wij adviseren om de screens opgerold te laten en niet te gebruiken bij temperaturen onder 3° Celsius.
  • Net zoals bij het poetsen van ramen: poets niet in volle zon, dan krijg je strepen en kringen.

Laat je inspireren door onze screens

Vind een verdeler in je buurt