Hoe je screens en rolluiken schoonmaken?

De lente is eindelijk aangebroken en dat wil zeggen dat het tijd is voor een grondige lenteschoonmaak.
Na het afstoffen van je tuinstoelen en kuisen van je ramen wordt het ook tijd om je screens en rolluiken een onderhoud te geven. Maar hoe pak je dit nu best aan?

 

Hoe vaak moet ik mijn rolluiken en screens schoonmaken?

In de meeste gevallen, in landelijke of licht verstedelijkte zones, volstaat het om 1 à 2 keer per jaar je rolluiken en screens schoon te maken. In een industriële omgeving zijn 3 onderhoudsbeurten noodzakelijk. We adviseren dit nog frequenter te doen in sterk vervuilde gebieden of aan zee.

 

Hoe screens schoonmaken?

  • De kast, geleiders en onderlat worden best schoongemaakt met een zachte spons of doek, lauw water en niet-agressieve schoonmaakproducten. Schuursponsjes en reiniging onder hoge druk worden afgeraden en zullen schade toebrengen aan het product. 
  • Reinig je screendoek met een zachte spons of borstel en lauw water. Gebruik nooit hoge druk, detergenten of chemische producten. 
  • Rol het doek niet op wanneer het vochtig is. Laat het doek steeds goed drogen na een schoonmaakbeurt of regenbui.
  • De mechaniek moet voor en na het seizoen behandeld worden met siliconen of teflon spray. Gebruik geen olie of andere vette producten, aangezien zij vuil aantrekken.

 

Hoe rolluiken schoonmaken?

Rolluiken onderhoud je op dezelfde manier als je screens. Dit wil zeggen dat:

  • Je de kast, geleiders, onderlat en lamellen schoonmaakt met een zachte spons/doek, lauw water en niet agressieve schoonmaakproducten. Gebruik ook hier nooit hoge druk.
  • De mechaniek zal ook voor en na het seizoen behandeld moeten worden met siliconen of teflon spray.

 

Heb je nog vragen of wens je meer info? Onze verdelers staan je bij met raad en daad! 

Heb je interesse in nieuwe screens of rolluiken? Ontdek onze screens en rolluiken