Kies het juiste doek voor je screens in 2021

Een verduisterend doek? Of toch liever nog doorkijk naar de tuin? Soms zie je door het bos de bomen niet meer wanneer je op zoek gaat naar het juiste doek voor je screens. Wij helpen je graag op weg bij het maken van de juiste doekkeuze voor jouw screens in 2021.

 

Kwaliteit van het doek

Voor onze screens bieden we diverse types doeken aan maar we verkiezen doorgaans Sergé doeken. Sergé doeken zijn gemaakt op basis van geweven glasvezeldraden voorzien van een PVC-coating. We verkiezen dit type omdat ze hun vorm en kleur behouden en resistent zijn aan vocht en warmte.

Er zijn verschillende soorten Sergé doeken op de markt. Om de juiste keuze voor elke ruimte te bepalen, houd je beste rekening met de openheidsfactor en de kleur van het doek.


Verduisterend doek of doorkijk naar buiten? 

Onze sergé-glasvezeldoeken variëren in openheidsfactor.

  • Sergé 1% heeft een heel lage openheidsfactor. Hierdoor is het hét ideale privacydoek. De inkijk wordt geminimaliseerd.
  • Sergé 5% heeft een grotere openheidsfactor. Indien je een betere doorkijk wenst naar bv je tuin, kies je beter voor een doek met grotere openheidsfactor.
  • Sergé Blackout is een 100% verduisterend doek en dus ideaal voor in je slaapkamer.

Kleur van het doek

De kleur van het doek lijkt in eerste instantie een persoonlijke keuze, maar toch kan het kleur een wereld van verschil maken. Best houd je rekening met volgende vuistregels:

  • Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe beter de doorkijk naar buiten en hoe minder de doorkijk naar binnen.
  • Een lichter doek brengt meer daglicht binnen in je leefomgeving.
  • Verduisterende doeken (BlackOut) worden aangeraden voor gebruik in de slaapkamer.

Gegarandeerd hebben we een doektype dat past bij jouw screens en jouw woning. 

Laat je inspireren door onze referenties

Vind een verdeler in buurt