Zonwering binnen vs. buiten

Zonwering binnenstebuiten… 

Het spreekt voor zich dat beide, zonwering buiten of binnen, functioneel zijn. Toch is er een aanzienlijk verschil in werking en voordelen. 
Raambekleding aan de binnenkant van je huis schept sfeer, de mogelijkheden zijn eindeloos zodat je precies vindt wat past bij jouw interieur. Er is ook de functionele kant, waar ze voor verduistering kunnen zorgen, of handig zijn om deels te sluiten bij een binnenvallende zon. Gordijnen bieden je volledige privacy en zorgen er in de winter ook voor dat de kou de woonkamer niet binnen valt. Ze vermijden dus evengoed dat de zonnestralen tot in de leefruimte raken. Maar met binnenzonwering zal je niet kunnen vermijden dat de wamte voorbij het glas komt. Zonwering aan de binnenkant van het raam zal maximum tussen de 35 en 60% van de zonnehitte tegen houden. 

… en buitenstebinnen

Met zonwering aan de buitenkant kun je wel 80 tot 90% van de zonnewarmte tegen houden. Het zonweringdoek of rolluikblad absorbeert of reflecteert het overgrote deel van de stralen.
Door buiten de warmte te weren, is zonwering aan de buitenkant van het raam de meest efficiënte oplossing voor een goed en gezond binnenklimaat. En dat zonder volledig te moeten verduisteren, met zonnescreens behoud je namelijk perfect het zicht naar buiten. 
Screens dragen bij aan een verminderd energieverbruik (geen extra koeling nodig), en zijn minimalistisch en strak van design. Architecten zetten ze daarom ook graag meteen in voor de vormgeving van gebouwen. De ritsscreens kunnen tegen een (wind)stootje en zijn verkrijgbaar in een uitgebreid gamma aan kleuren en doeken. 
Om de warmte buiten te houden én een ruimte te verduisteren, is een rolluik perfect. Met de rolluiken naar beneden, geniet je van een comfortabel binnenklimaat en een 100% veiligheidsgevoel. Alleen blokkeer je dan meteen ook je uitzicht. 
Een combinatie van screens op de benedenverdieping, met doorkijk naar buiten, en rolluiken boven, voor een goede nachtrust, geeft je het beste van twee werelden. 
Je kan bij jouw woning ook andere types zonwering combineren voor het meest comfortabele resultaat: Een knikarmscherm of terrasoverkapping laat je buiten genieten van een zomerse dag en zet tegelijk jouw huis in de schaduw. Of, een balkon of oversteek kan volstaan om de onderliggende ramen tegen de invallende zon te beschermen. 

Investeren in levenskwaliteit en renderen op E-peil

Bij de berekening van het E-peil wordt rekening gehouden met een oververhittingsindicator. Buitenzonwering speelt een cruciale rol om die indicator te doen zakken en resulteert zo in een gunstiger E-peil. Ook de wijze van bediening van de zonwering (vast, handmatig of automatisch) wordt meegerekend. Kies dus voor een slimme, dynamische sturing van jouw screens of rolluiken en haal een maximaal aan comfort en rendement uit jouw investering.  


Zonwering aan de buitenkant wint het dus duidelijk tegenover interieur oplossingen. Let the sun shine en geniet van een aangenaam wooncomfort met screens of rolluiken

Vraag je offerte aan.
Vraag je brochure aan.